Thursday, July 11, 2013

nyumm...roti lapis daging berkeju

tetiba nampak org share resipi nih kt FB.....nampak sedap....leh gak try ni...ganti baked mac cheese kan.....simple jer buatnyer.....marilah kite try!!!!



Roti Lapis Daging Berkeju

Bahan2 :
untuk inti :
300g daging cincang @ 4 kpg daging burger (dihancurkan)-if nak daging lebih boleh tambah ;)
2 ulas bawang putih
1 biji bawang besar
1/2 peket perencah daging black pepper maggie
sedikit air
garam n gula
minyak

untuk roti lapis :
12kpg roti
3 biji telur
200ml susu fresh
8kpg slice cheese
cheddar diparut
* sayur ikut suka

Cara2 :
untuk inti : 
panaskan minyak, tumis bawang putih n besar, masukkan daging..goreng hingga daging empuk
kemudian masukkan perencah black pepper n sikit air...masak sampai daging masak n kering
ketepikan n biarkan sejuk

untuk roti lapis :
sapukan keseluruhan bekas tahan panas dgn butter or mentega
bancuhkan telur n susu sehingga sebati
celupkan roti ke dalam bancuhan telur n susu td
susun dalam bekas....buat penuh layer pertama dlm bekas
tuangkan separuh inti ke atas roti n ratakan
kemudian susun slice cheese atas daging
tutup lapisan roti dgn langkah pertama td
ulang proses yang sama
last sekali taburkan cheddar atas roti tuk lapisan atas sekali
if ader lebihan telur just tuang jer atas roti...jgn membazir
bakar dlm oven suhu 180c lebih kurang 35-40 minit (smpi masak)
kuarkan dr oven n hidangkan

kredit to : FB WanieDD Homemade



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...